Scroll Top
Destek
Sıkça sorulan sorular ve daha fazla bilgi

E-İmza elektronik ortamda oluşturulan dokümanların imzalanmasında kullanılan ve elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini garantileyen sayısal veridir. Islak imza ile aynı geçerliliğe sahiptir.

E-imza diğer imza türleriyle eşit oranda geçerliliğe sahiptir. Yani bir yere e-imza attığınızda, ıslak imzayla aynı geçerlilik sağlanır. Bu anlamda e-imzanın gerekli şartlar sağlandığı taktirde yasal olarak kabul edilmiş  bir imza türü olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. (E-Güven) TUBITAK – UEKAE (Kamu Sertifikasyon Merkezi), TürkTrust Bilgi, İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş., EBG Bilişim Teknolojileri ve Hizmetleri A.Ş., (E-Tuğra), E-İmza Bilgi Güvenliği Hizmetleri A.Ş., (E-İmzaTR)

E-imzayı geçerli kılan belgedeki işaretlerin hangi araç ile yapıldığı değil kim tarafından yapıldığının kanıtlanabilir oluşudur. Bu açıdan e-imzanın kimin tarafından atıldığı bilinir ve ispatlanabilir olduğu sürece yasalar açısından herhangi bir sorun açığa çıkmaz. Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de e-imza, ıslak imza ile eşdeğer kabul edilir. 5070 sayılı kanunda elektronik imzanın e-imza ile eşdeğer olduğu açıkça belirtilir. Bu yüzden herhangi bir belgede ıslak imza gibi e-imzayıda rahatlıkla kullanabilirsiniz.